+31 6 12 78 14 98 info@voorkomenvanuitval.nl

“Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen. Het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen’’  -Goethe

Laat jouw medewerker ook de regie nemen over zijn welzijn

Ik ben Corinne Doornekamp en ik ondersteun bedrijven die te maken hebben met medewerkers die dreigen uit te vallen door stress- of burn-out klachten. Door een persoonlijke benadering, aandacht en tijd.

In mijn werkzame leven heb ik veel mensen, collega’s, om mij heen zien uitvallen door burn-out. Dit drukte mij met de neus op de feiten. Ik besloot dat dat mij niet ging gebeuren. Omdat ik zelf de regie wilde hebben over mijn leven, behoeften en welzijn, maakte ik een bewuste keuze: te gaan werken als zelfstandige. Mijn eigen levens- en werkervaringen, persoonlijke kwaliteiten, talenten en interesse in (het welzijn van) de mens zet ik in voor het welzijn en de groei van anderen.

Hiermee wil ik bijdragen en verschil maken in het leven van anderen. Iets ‘wezenlijks’ doen, bijdragen, anderen op weg helpen, ondersteunen, inzicht geven, bewust laten worden, de blinde vlek opsporen. Zodat zij het maximale, positieve en meest optimale uit hun leven kunnen halen. Ik ben dankbaar als ik daar onderdeel van mag zijn.

Voor bedrijven betekent dit dat ik hen ondersteun in het behoud van medewerkers: helpen voorkomen dat medewerkers uitvallen door stress of burn-out.

 

Even voorstellen
Na 10 jaar in de grafische branche gewerkt te hebben als grafisch-technisch specialist en later coördinator verloor ik in 2007 als gevolg van een economische recessie mijn baan. Dat had een flinke impact: ongeloof, machteloosheid, verdriet, onzekerheid, verwarring en stress kwamen voorbij. Wat nu?

Via een enkele omzwerving kwam ik in 2009 uit bij een multinational en had een mooie baan in de combinatie van marketing, verkoop en training. Maar in 2016 volgde ook in dit bedrijf een reorganisatie. En voor de tweede keer ging ik door dezelfde emotionele molen, samen met de nodige stress. Met opnieuw de vraag: wat nu?

Volg mij op Social Media:

Persoonlijke groei en ontwikkeling
Ik wilde mijzelf verder ontwikkelen en groeien in de richting die ik wilde. Daarbij had ik op persoonlijk vlak nog het een en ander te doen, door de nodige – soms pittige – praktijkervaringen in mijn leven en de daarbij behorende opgedane zelfkennis…

Ik dompelde me onder in opleidingen, trainingen en boeken op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ondertussen had ik een nieuwe baan als accountmanager in cursussen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Dat sloot mooi aan!

Ondertussen merkte ik dat deze baan mij wel veel energie kostte. Ik moest ‘presteren’ maar ondertussen ook blijven functioneren in het dagelijkse leven. Ik voelde dat dit voor mij niet de juiste manier van leven was. Twijfel en – weer – stress. Werken, leren, gezin, huishouden en een sociaal leven: ik balanceerde op het randje…

Gelukkig is het niet gekomen tot een burn-out. Ik was er op tijd bij doordat ik de signalen serieus nam: hoe voel ik me eigenlijk? Wat is nu de reden dat ik me zo voel? Hoe breng ik hier verandering in? Door aandacht, bewustzijn en erover praten met anderen kon ik de dingen weer helder zien. De baan als accountmanager eindigde met wederzijds goedvinden, waarna ik definitief de keuze maakte om mensen te coachen.

 

Wat mij typeert als mens?

Ik ben een energiek en enthousiast persoon aan de ene kant en een rustig persoon aan de andere kant. Hoe dan? Nou zo:

Rustig: ik word blij van prettig gezelschap en goede gesprekken, onder het genot van een goede cappuccino of goed diner. Ik houd van: mijn gezin; mijn leuke partner en 2 prachtige puberdochters en wandelen met onze eigenwijze hond. Daarnaast houd ik ook van hardlopen, fietsen en yoga.

Het ondernemen van culturele activiteiten vind ik ook tof om te doen, zoals: bezoek aan het theater, film, musea, kunst. En als laatste ben ik een echte boeken en- kranten verslindster.

Energiek, want: ik ben enthousiast en wil alles (zoveel als mogelijk ;-)) uit het leven halen. Ik heb verschillende avontuurlijke activiteiten ondernomen zoals bungeejumpen, een vlucht in een luchtballon en sportvliegtuig, een roadtrip door het zuideiland van- en wandeltocht van een paar dagen door een regenwoud in Nieuw-Zeeland, een rondreis door Thailand en heb er nog een aantal op mijn verlanglijstje staan ?

Mensen zeggen dat ik naast mijn enthousiasme ook rust uitstraal, waardoor ze zich snel vertrouwd voelen bij mij en zich open durven stellen. Waardoor ze uit hun comfortzone durven te stappen. Daarnaast noemen mensen mij vaak krachtig, scherpzinnig, open, warm, empathisch, rustgevend en een doorzetter.

En last but not least: humor, plezier en dus een heerlijke cappuccino maken mijn dag!

 

Mijn visie: aandacht voor de mens achter de medewerker
Voorkomen van uitval van medewerkers is belangrijk. Veel leed is te voorkomen door mensen op tijd en oprecht 1:1 aandacht te geven. Door te luisteren naar hun behoeften en te ontdekken wat ze nodig hebben. Uiteindelijk geeft dit een duurzamer resultaat. Want een stresscursus voor álle medewerkers is misschien een oplossing voor velen, maar niet voor iedereen. Want: elk mens is anders.

Natuurlijk heeft de medewerker zelf ook de verantwoordelijkheid om op tijd aan de bel te trekken, maar niet iedere medewerker wil of doet dat. Enerzijds door de angst om door de mand te vallen, anderzijds doordat hij denkt: het waait vanzelf wel weer over. En dán moet de mogelijkheid er zijn om als werkgever hier adequaat op in te spelen. Zodat de medewerker gehoord wordt en een ‘zetje’ krijgt de goede richting op. Zodat hij duurzaam inzetbaar blijft en weer happy is.

 

Interesse?

Onder het genot van een (virtuele) cappuccino kunnen we samen kijken wat ik voor jullie organisatie kan betekenen. Ik maak graag een halfuurtje vrij om vrijblijvend kennis te maken. De medewerker kan natuurlijk ook zelf rechtstreeks contact opnemen. Via mail of telefoon: info@voorkomenvanuitval.nl of 06 – 12 78 14 98.

Professioneel Coach+, TC Academy

Hier leerde ik het vak van coaching, waarbij de grootste les was dat je nóóit uitgeleerd bent. Niet over de ander en niet over jezelf! Reflecteren op jezelf is hierin het grootste thema.

NLP Practitioner+, Vidarte

Bewustwording van de subjectieve waarneming- en ervaring en hoe van hieruit wordt gecommuniceerd. Bewustzijn van taalpatronen, communicatietechnieken en diverse interventies en technieken. Doelen stellen, kaders aanpassen en inzet van strategieën (effectief ingezet of niet). Bewust van neurologische niveaus, zintuiglijke waarneming & maken van rapport.

Stress en Burn-out Coach, Sonnevelt Opleidingen

Een brede en diepgaande opleiding over het thema stress en burn-out. Omvat alles wat hierbij komt kijken zoals: stresssignalen, stressfysiologie & pathologie, belang van veerkracht en gezonde leefstijl, objectieve druk (werk gerelateerde stress, externe omstandigheden, verloop van een crises/rouwverwerking) en subjectieve druk (omgaan met gevoelens en emoties).

Aanvullende opleidingen + cursussen

Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Het volgen van trainingen, workshops en webinars, het lezen van boeken, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling/groei/mindset is iets wat bij mij continue doorgaat. Bovenstaande opleidingen heb ik aangevuld
met diverse trainingen, workshops en webinars, zoals onder andere:

  • Van ‘spanning naar ontspanning’ (Anita Roggier)
  • ‘Waarderend onderzoek’ bij stress & angst (Matthijs Steeneveld): Een ‘stappenplan’ om te ontwikkelen en te groeien, gebaseerd op een filosofie hoe mensen en verandering werken.
  • ‘Zien wat je coachee niet zegt’: non-verbale communicatie/micro-expressies (Job Boersma)
  • ‘De werking van taal: de juiste vraag’ (Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer)
  • Verder nog: Effectief communiceren, Luisteren met aandacht, Persoonlijke profilering, Hoe ga je om met weerstand, Geheim van feedback, Mindfulness, Introductie in de psychiatrie/depressie (Ypse).

Daarnaast ben ik als vrijwilliger aangesloten bij welzijnstichting Farent, ‘s-Hertogenbosch als Social coach.

Ik maak deel uit van Stichting StressCentrum waar diverse disciplines bij aangesloten zijn.

Wil jij het stressniveau van jouw medewerkers positief laten veranderen?

Niet alleen ten goede van de medewerker maar van de gehele organisatie!