+31 6 12 78 14 98 info@voorkomenvanuitval.nl

“Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen.

Het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen’’  -Goethe

Laat jouw medewerker weer de regie nemen!

Wil jij dat jouw medewerkers minder stress ervaren?

Om te voorkomen dat er sprake is van uitval als het nog langer wordt uitgesteld!

Mijn Why
Bijna nergens anders dan in ons dagelijkse werk en in onze privérelaties komen we onszelf tegen. In wie we zijn, hoe we in het leven staan, waar we in geloven, hoe we tegen dingen aankijken, hoe we met dingen omgaan, hoe we reageren we op onverwachte zaken, deadlines, samenwerken, etc. Ook onze persoonlijkheid speelt hierin een belangrijke rol.

Omdat dit soms wrijvingen oplevert kan het gebeuren dat we daardoor onze bevlogenheid verliezen. En wanneer er ook op privégebied pittige zaken spelen wordt dit nog eens extra versterkt. Als dat allemaal te lang aanhoudt kan dit stressklachten opleveren. Natuurlijk kan dit allemaal vanzelf ook weer oplossen, maar soms ook niet. Wanneer je niet op tijd actie onderneemt kan dit uiteindelijk resulteren in een burn-out.

Ik geloof erin dat het ondersteunen van organisaties op het gebied van welzijn van personeel, waarde toevoegt aan het persoonlijk welzijn van de mens achter de medewerker. En dat dit van grote waarde is voor de organisatie en uiteindelijk de maatschappij. Want: een gezonde maatschappij = een aantrekkelijke en gezonde organisatie + gezonde en gelukkige medewerkers.

 

Ik ondersteun bedrijven wanneer zij te maken hebben met medewerkers

die dreigen uit te vallen door stress- of burn-out klachten.

Door een persoonlijke benadering, aandacht en tijd.

Uitval
In mijn directe nabijheid maakte ik mee dat mensen, collega’s uitvielen door een burn-out. Dit drukte mij met de neus op de feiten. Ik wilde dat dat mij niet ging gebeuren. Daarom werd ik meer bewust hoe ik reageerde op (onverwachte) gebeurtenissen, zowel op het werk als privé en hoe ik daarmee omging.

Ik kwam erachter dat dat niet altijd op een gezonde manier was. Ook door mijn soms pittige levenservaringen had ik met veel stress te maken.  Al met al genoeg om hier meer over te willen weten en er iets aan te gaan doen. Want dat te veel en te langdurige stress niet echt gezond is, dat had ik ondertussen wel ondervonden. Veel hierover praten, lezen en het volgen van diverse opleidingen en trainingen met brachten mij hierin verder.

Voorkomen van Uitval
Ik werd enthousiast omdat ik nu eindelijk wist wat stress nu echt inhield en wat het doet, lichamelijk en mentaal. Door hiervan bewust te zijn kon ik voortaan mijzelf terugfluiten wanneer het de verkeerde kant op ging. Dit wilde ik meer concreet maken en anderen hier in ondersteunen. Daarom startte ik ‘Voorkomen van Uitval’.

Om uitval door stressklachten te voorkomen, door te beginnen met luisteren. Wat maakt dat men stress ervaart? Wat zijn hun klachten? Wat zijn de uitdagingen, waardoor ze er zelf niet meer uit komen? Wat speelt er? Op welk gebied? Op het werk of ook privé? Het één heeft invloed op het ander.

Zit de medewerker persoonlijk lekker in zijn vel? Dan gaat het op het werk ook stukken makkelijker. Zit de medewerker op het werk op de juiste plek en gaat het moeiteloos? Dan loopt het privé en op persoonlijk vlak ook beter. De mens leeft tenslotte niet alleen op of voor het werk. Uiteindelijk is het een wisselwerking. Het is mooi wanneer iedereen daar de vruchten van plukt. De medewerker, de organisatie en uiteindelijk de maatschappij.

Ik draag daar graag een steentje aan bij.

 

Wat mij typeert als mens? 
♦ 
Energiek en enthousiast aan de ene kant, ‘kalm’ aan de andere kant:
Van nature ben ik een rustig persoon wat maakt dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen. Dat is wat ik terug hoor.     Door de rust en kalmte die ik uitstraal en de ruimte die ik geef zodat de ander zijn verhaal kan doen, voelen mensen
zich veilig, gehoord en op hun gemak en durven zich daardoor te openen. Wat is er mooier dan dat? Ik word er blij van
wanneer ik andere mensen blij kan maken en een stap verder kan brengen, naar het doel waar ze voor kwamen.
♦  Empatisch
♦  Mensgericht
♦  Resultaatgericht
♦. Enthousiast
♦  Ik hou van humor!

Waar wordt ik blij van?
♦  Gesprekken die iets dieper gaan
♦  Dineren met vrienden
♦  Culturele activiteiten zoals theatervoorstellingen, film en sporten zoals hardlopen, yoga en fietsen.
♦  Wandelen met onze hond

En wat vind ik in het contact belangrijk?
♦  Gelijkwaardigheid
♦  Neutraliteit
♦  Openheid en eerlijkheid
♦  Vertrouwen
♦  Humor

En ook:
Avontuurlijke dingen! Bungeejumpen, een vlucht in een luchtballon, een sportvliegtuig en een roadtrip door de ruige natuur van o.a. Nieuw-Zeeland en Thailand kan ik aan mijn lijstje toevoegen.

Cappuccino
En weer dichter bij huis: humor, plezier en een heerlijke cappuccino maken mijn dag!

 

 

 

Een blik op mijn gevolgde opleidingen, trainingen, cursussen en workshops:

 

 • Oplossingsgericht Coachen & Persoonlijk Leiderschap (Nobco practitioner niveau, Master Coaching International)
 • Systemisch coachen (Vidarte)
 • NLP Practitioner (Vidarte)
 • Stress en Burnout Coach (Sonnevelt)
 • Professioneel Coach (TC Academy)

Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk en leuk om te doen. Het volgen van trainingen, workshops en webinars, het lezen van boeken (op gebied van persoonlijke ontwikkeling/groei/mindset), luisteren van podcasts, is iets wat bij mij continue doorgaat.

Bovenstaande opleidingen heb ik aangevuld met diverse trainingen, workshops en webinars, zoals bijvoorbeeld:

 • Van spanning naar ontspanning (Anita Roggier).
 • Waarderend onderzoek bij stress & angst (Matthijs Steeneveld) – Een stappenplan om te ontwikkelen en te groeien, gebaseerd op een filosofie hoe mensen en verandering werken.
 • Zien wat je coachee niet zegt – non-verbale communicatie/micro-expressies (Job Boersma).
 • De werking van taal: de juiste vraag (Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer).
 • Je leven onder de loep – Retraite School of Life: Tijdens deze retraite neem je je leven en jezelf onder de loep om te zien waar jij kan groeien.
 • Diverse trainingen en workshops:
  Effectief communiceren, Luisteren met aandacht, Persoonlijke profilering, Hoe ga je om met weerstand, Geheim van feedback, Mindfulness.
  Introductie in de psychiatrie/depressie (Ypse, ‘s-Hertogenbosch).