Laat jouw medewerker
snel weer vertrouwen
krijgen in zijn nieuwe
digitale werkplek
Wil jij dat jouw medewerkers vertrouwen krijgen in hun nieuwe digitale werkplek
en betere digitale vaardigheden in Microsoft Office 365?
Waarom ondersteuning voor bedrijven en hun medewerkers in de overstap naar het werken vanuit de Cloud?
Steeds meer bedrijven gaan over naar het werken in de Cloud: oftewel het werken met Microsoft Office 365. Deze nieuwe manier van werken is efficiënter, effectiever, ondersteunt het digitaal samenwerken en hybride werken en levert kostenbesparing en meer productiviteit op.
Maar deze overstap gaat niet altijd zonder slag of stoot. Het vergt een goede voorbereiding, communicatie, implementatie en procesbegeleiding om de transitie van de oude en vertrouwde manier van werken (vanaf netwerkschijven) naar het werken in de Cloud met succes te volbrengen. Wanneer de organisatie niet de juiste ’timing’ van de overstap aanhoudt, medewerkers niet goed op de hoogte zijn, onvoldoende geïnformeerd zijn of te vroeg een training krijgen aangeboden ontstaat er onvrede, onbegrip en weerstand.
Het is belangrijk om de medewerkers op het juiste moment te informeren en op het (meest) juiste moment een training aan te bieden. En hen stap voor stap te begeleiden in het wennen aan de nieuwe manier van werken, het werken in de Cloud en nieuwe (betere) digitale vaardigheden aan te leren. Het enthousiast maken, meenemen en motiveren van medewerkers in deze digitale reis van ‘oud naar nieuw’ wordt nog wel eens vergeten.
Ik ondersteun bedrijven wanneer zij de overstap maken naar (het werken met documenten) vanuit de Cloud en met Microsoft Office 365.
Met het trainen van medewerkers in de nieuwe applicaties en hen te helpen hun digitale vaardigheden te verbeteren.
Zodat de medewerkers handigheid én plezier krijgen in de nieuwe manier van werken. Door een persoonlijke benadering, aandacht en tijd.
Voorkomen van digitale uitval
Om te voorkomen dat men ‘afhaakt’ als gevolg van deze transitie en iedereen mee kan komen en enthousiast wordt van de nieuwe manier van werken, vindt ik het belangrijk om bedrijven hierin te ondersteunen. Ik biedt de medewerkers training en digicoaching aan. In groepen en/of 1:1 wanneer nodig.
Digicoaching kan ingezet worden als een medewerker meer tijd en aandacht nodig heeft om de nieuwe applicaties en digitale vaardigheden onder de knie te krijgen. Persoonlijke coaching is ook mogelijk wanneer blijkt dat er meer speelt dan alleen weerstand tegen de nieuwe manier van werken en de persoon echt niet mee wil.
Een persoonlijke benadering werkt vaak het beste en levert de beste resultaten op in de efficiëntie, effectiviteit en plezier in het werk van het individu.
Naast mijn kennis op gebied van Microsoft Office 365, heb ik mijn kennis op gebied van persoonlijke coaching uitgebreid met diverse opleidingen:
- Oplossingsgericht Coachen & Persoonlijk Leiderschap (Nobco practitioner niveau,
Master Coaching International) - Systemisch coachen (Vidarte)
- NLP Practitioner (Vidarte)
- Stress en Burnout Coach (Sonnevelt)
- Professioneel Coach (TC Academy)
Eigen persoonlijke groei en ontwikkeling vind ik belangrijk en leuk om te doen. Het volgen van trainingen, workshops en webinars, luisteren van podcasts, is iets wat bij mij continue doorgaat. Zowel op gebied van Microsoft Office 365 als persoonlijke coaching.
Bovenstaande opleidingen heb ik aangevuld met diverse trainingen, workshops en webinars, zoals bijvoorbeeld:
- Van spanning naar ontspanning (Anita Roggier).
- Waarderend onderzoek bij stress & angst (Matthijs Steeneveld) – Een stappenplan om te ontwikkelen en te groeien, gebaseerd op een filosofie hoe mensen en verandering werken.
- Zien wat de coachee niet zegt: non-verbale communicatie/micro-expressies (Job Boersma).
- De werking van taal: de juiste vraag (Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer).
- Diverse trainingen en workshops:
– Effectief communiceren
– Luisteren met aandacht
– Persoonlijke profilering
– Hoe ga je om met weerstand
– Het geheim van feedback
– Mindfulness
– Introductie in de psychiatrie/depressie (Ypse, ‘s-Hertogenbosch)