+31 6 12 78 14 98 info@voorkomenvanuitval.nl

“Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen. Het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen’’  -Goethe

Laat jouw medewerker ook de regie nemen over zijn welzijn

Wil jij het stressniveau van jouw medewerkers positief laten veranderen?

Niet alleen ten goede van de medewerker maar van de gehele organisatie!

Ik ben Corinne Doornekamp en ik ondersteun bedrijven die te maken hebben met medewerkers die dreigen uit te vallen door stress- of burn-out klachten.


Door een persoonlijke benadering, aandacht en tijd.

 

Waarom?

In mijn (werkzame) leven heb ik veel mensen om mij heen zien uitvallen door burn-out, inclusief collega’s. Dit drukte mij met de neus op de feiten. Ik besloot dat dat mij niet ging gebeuren: ik wil zelf de regie wilde hebben over mijn leven, behoeften en welzijn. Daarom doe ik nu wat ik doe: ik zet mij in voor het welzijn en de groei van anderen. Met mijn levens- en werkervaring, persoonlijke kwaliteiten, talenten en interesse in (het welzijn van) de mens draag ik bij en wil ik verschil maken in het leven van anderen.

Iets ‘wezenlijks’ doen, anderen op weg helpen, ondersteunen, inzicht geven, bewust laten worden, de blinde vlek opsporen. Zodat zij het maximale, positieve en meest optimale uit hun leven halen. Ik ben dankbaar als ik daar onderdeel van mag zijn. Voor bedrijven betekent dit dat ik hen ondersteun in het behoud van medewerkers: ik help voorkomen dat medewerkers uitvallen door stress of burn-out.

 

Waar kom ik vandaan?

Ik heb 10 jaar in de grafische branche gewerkt als grafisch-technisch specialist en later coördinator. In 2007 verloor ik als gevolg van een economische recessie mijn baan wat een flinke impact had: ongeloof, onzekerheid, machteloosheid, verwarring en stress kwamen voorbij. Wat nu?

Via een enkele omzwerving kwam ik in 2009 uit bij een multinational en had een mooie baan in de combinatie van marketing, verkoop en training. Maar in 2016 volgde ook in dit bedrijf een reorganisatie. En voor de tweede keer ging ik door dezelfde emotionele molen, samen met de nodige stress. Met opnieuw de vraag: wat nu?

En toen?

Ik ben mijzelf verder gaan ontwikkelen en groeien in de richting die ik wilde. Daarbij had ik op persoonlijk vlak nog het een en ander te doen, door de nodige – soms pittige – praktijkervaringen in mijn leven en de daarbij behorende opgedane zelfkennis…

Ik beet me vast in opleidingen, trainingen en theorieën op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ondertussen had ik een nieuwe baan als accountmanager in cursussen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Dat sloot mooi aan!

Ik merkte wel dat deze baan en de combinatie met mijn persoonlijke leven mij veel energie kostte. Ik moest ‘presteren’ maar ondertussen ook blijven functioneren in het dagelijkse leven én ik volgde opleidingen in mijn vrije tijd. Voor mij was dit niet mijn manier van leven en ik balanceerde op het randje…

Gelukkig is het niet gekomen tot een burn-out. Ik was er op tijd bij doordat ik mijn mentale en lichamelijke signalen serieus nam. Door aandacht, bewustzijn en erover praten met anderen kon ik de dingen weer helder zien en keuzes maken. De baan als accountmanager eindigde met wederzijds goedvinden, waarna ik definitief de keuze maakte om mijn droom waar te maken: zelfstandig ondernemerschap en het coachen van mensen.

Volg mij op Social Media:

Een overzicht van mijn opleidingen:

Systemisch Coachen 

Het systeem/gezin van herkomst vanuit waar je opgroeit en jezelf ontwikkelt, op een fijne of minder fijne manier. Je kijkt letterlijk aan wat er onbewust/bewust binnenin je afspeelt waar je last van hebt en wat ook in je hoofd zit. Je voelt er zit ‘iets’ niet lekker, en denkt hoe moet ik daar nu mee omgaan? Hoe los ik dat nu op? Door het neer te zetten zoals het is haal je het uit je hoofd en ga je het in 3D bekijken. Het is fijn om op deze manier dingen te kunnen verklaren zowel bij jezelf als bij anderen. Op deze manier kijken naar wat er speelt geeft inzicht en rust.

 

NLP Practitioner+ (Vidarte)

Of je nu adviseert, discussieert, instrueert, leiding geeft, coacht of uiting geeft aan je emoties; de kwaliteit van communiceren is altijd van belang. Maar om uit te vinden of jouw communicatie zijn doel bereikt, moet je de reactie van de ander kunnen ‘lezen’ (Vidarte). Hoe ga jij om met jouw waarneming? Wat ervaar je hierin? Wat is  jouw reactie? Is dat altijd dezelfde, waarvan je zou willen dat die anders was? Hoe stel jij doelen? Kan je (vervelende) gebeurtenissen en voorvallen anders zien?

Bewust worden van de eigen subjectieve waarneming en ervaring en hoe van hieruit wordt gecommuniceerd. Bewustzijn van taalpatronen. Communicatietechnieken, doelen stellen, kaders zetten/aanpassen en toegepaste strategieën in dagelijks handelen (effectief ingezet of niet). Behandelen van neurologische niveaus, zintuiglijke waarneming.

 

Stress en Burn-out Coach (Sonnevelt Opleidingen)

Een brede en diepgaande opleiding over het thema stress en burn-out. Omvat alles wat hierbij komt kijken zoals: stresssignalen, stressfysiologie & pathologie, belang van veerkracht en gezonde leefstijl, werk gerelateerde stress, externe omstandigheden (objectieve druk), verloop van een crisis/rouwverwerking en omgaan met gevoelens en emoties (subjectieve druk). De ‘verhouding’ en mate van objectieve druk en subjectieve druk hebben invloed op de flexibiliteit en veerkracht. Hoe ga je hiermee om?

 

Professioneel Coach+ (TC Academy)

Hier leerde ik het vak van coaching, waarbij de grootste les was dat je nóóit uitgeleerd bent. Niet over de ander en niet over jezelf. Reflecteren op jezelf is hierin het grootste thema. Persoonlijke ontwikkeling is het belangrijkste onderdeel, naast uiteraard de basale, benodigde kennis. Om anderen te kunnen begeleiden/coachen is bovenstaand nodig. Je bent zelf het instrument, apparaat, gereedschap waarmee je anderen helpt hún stappen te zetten op een voor hun beter spoor.

 

Aanvullende opleidingen + cursussen

Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Het volgen van trainingen, workshops en webinars, het lezen van boeken, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling/groei/mindset is iets wat bij mij continue doorgaat. Bovenstaande opleidingen heb ik aangevuld
met diverse trainingen, workshops en webinars, zoals onder andere:

  • Van ‘spanning naar ontspanning’ (Anita Roggier)
  • ‘Waarderend onderzoek’ bij stress & angst (Matthijs Steeneveld): Een ‘stappenplan’ om te ontwikkelen en te groeien, gebaseerd op een filosofie hoe mensen en verandering werken.
  • ‘Zien wat je coachee niet zegt’: non-verbale communicatie/micro-expressies (Job Boersma)
  • ‘De werking van taal: de juiste vraag’ (Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer)
  • Verder nog: Effectief communiceren, Luisteren met aandacht, Persoonlijke profilering, Hoe ga je om met weerstand, Geheim van feedback, Mindfulness, Introductie in de psychiatrie/depressie (Ypse).

Daarnaast ben ik als vrijwilliger aangesloten bij welzijnstichting Farent, ‘s-Hertogenbosch als Social coach.

Ik maak deel uit van Stichting StressCentrum waar diverse disciplines bij aangesloten zijn.

 

.