+31 6 12 78 14 98 info@voorkomenvanuitval.nl

“Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen.

Het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen’’  -Goethe

Laat jouw medewerker ook de regie nemen over zijn welzijn

Wil jij dat jouw medewerkers minder stress ervaren?

Om te voorkomen dat er sprake is van uitval als het nog langer wordt uitgesteld!

Mijn Why

Bijna nergens anders dan in ons dagelijkse werk en in onze privérelaties komen we onszelf tegen. In wie we zijn, hoe we in het leven staan, waar we in geloven, hoe we tegen dingen aankijken, hoe we met dingen omgaan, hoe we reageren we op onverwachte zaken, deadlines, samenwerken, etc. Ook onze persoonlijkheid speelt hierin een belangrijke rol.

Omdat dit soms wrijvingen oplevert kan het gebeuren dat we daardoor onze bevlogenheid verliezen. En wanneer er ook op privégebied pittige zaken spelen wordt dit nog eens extra versterkt. Als dat allemaal te lang aanhoudt kan dit stressklachten opleveren. Natuurlijk kan dit allemaal vanzelf ook weer oplossen, maar soms ook niet. Wanneer je niet op tijd actie onderneemt kan dit uiteindelijk resulteren in een burn-out

Ik geloof erin dat het ondersteunen van organisaties op het gebied van het welzijn van personeel, waarde toevoegt aan het persoonlijk welzijn van de mens achter de medewerker. En dat dit van grote waarde kan zijn voor de organisatie en uiteindelijk de maatschappij.

Want: gezonde en gelukkige medewerkers = een aantrekkelijke organisatie + gezonde maatschappij.

 

Ik ondersteun bedrijven wanneer zij te maken hebben met medewerkers

die dreigen uit te vallen door stress- of burn-out klachten.

Door een persoonlijke benadering, aandacht en tijd.

Corinne

In mijn directe nabijheid maakte ik mee dat mensen, collega’s uitvielen door een burn-out. Dit drukte mij met de neus op de feiten. Ik besloot dat dat mij niet ging gebeuren. Daarom ging ik bewust stilstaan bij hoe ik mijn werk deed, hoe ik reageerde op (onverwachte) gebeurtenissen en hoe ik daarmee omging. Zowel in mijn werk als privéleven.

Ik kwam erachter dat dat niet altijd op een gezonde manier was. Ook door mijn soms pittige levenservaringen had ik al veel stress te verduren gehad. Al met al genoeg om hier meer over te willen weten en iets aan te gaan doen. Want dat te veel en te langdurige stress niet echt gezond is, daar was ik ondertussen wel achter. Veel hierover praten, lezen en het volgen van diverse opleidingen en trainingen brachten mij verder.

Ik werd enthousiast omdat ik nu eindelijk wist wat stress nu echt inhield en wat het doet, lichamelijk en mentaal. Door hiervan bewust te zijn kon ik voortaan mezelf terugfluiten als het de verkeerde kant op ging. Dit wilde ik concreet maken en anderen hiermee helpen! Daarom startte ik ‘Voorkomen van uitval’. Voorkomen van uitval door stressklachten, door te beginnen met te luisteren. Waarom ervaart men stress? Wat zijn hun klachten? Wat zijn de uitdagingen, waardoor ze er zelf niet meer uit komen? Wat speelt er? Op welk gebied? Op het werk of ook privé? Het één heeft invloed op het ander.

Zit de medewerker persoonlijk lekker in zijn vel? Dan gaat het op het werk ook stukken makkelijker. Zit de medewerker op het werk op de juiste plek en gaat het moeiteloos? Dan loop het privé en op persoonlijk vlak ook beter.

Ik word er blij van mensen weer op het voor hun juiste spoor te brengen, wanneer het even niet zo lekker loopt. Hen bewust te maken van zichzelf, hun waarden en wat zijzelf belangrijk vinden, in hun werk maar ook op privégebied. De mens leeft tenslotte niet alleen op of voor het werk. Uiteindelijk is het een wisselwerking. Het is mooi wanneer iedereen daar de vruchten van plukt. De medewerker, de organisatie, en uiteindelijk de maatschappij.

Ik draag daar graag een steentje aan bij. Dit pas ik ook toe door vrijwillig ‘Social coach’ te zijn bij een welzijnsorganisatie in ‘s-Hertogenbosch, waar ik mensen ondersteun die niet altijd de juiste aansluiting of hulp kunnen vinden in de maatschappij. Iets waar ik veel voldoening uit haal.

 

Wat mij typeert als mens: wat zegt men over mij?

Ik ben een energiek en enthousiast persoon aan de ene kant en een kalm persoon aan de andere kant. Ik houd van goede gesprekken, bijvoorbeeld onder het genot van een goed diner of op een terras, sociale activiteiten zoals theater, film en sporten: hardlopen, yoga en wandelen met onze hond. Daarnaast houd ik van avontuurlijke dingen doen zoals bungeejumpen, een vlucht in een luchtballon en sportvliegtuig, een roadtrip door de ruige natuur van bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Thailand en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Weer dichter bij huis: humor, plezier en een heerlijke cappuccino maken mijn dag!

Kalm: van nature ben ik ook een rustig en ‘serieus’ persoon (wat misschien niet overeenkomt met wat hierboven beschreven is maar toch is het zo :)), wat maakt dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen. Dat is wat ik terug hoor. Door de rust en kalmte die ik uitstraal en de ruimte die ik geef om de ander zijn verhaal te laten doen, voelen mensen zich veilig, gehoord en op hun gemak en durven zich daardoor te openen. Wat is er mooier dan dat? Ik word er blij van wanneer ik andere mensen blij kan maken! 😃

 

Een blik op mijn gevolgde opleidingen en trainingen:

 • Systemisch coachen (Vidarte)
 • NLP Practitioner (Vidarte)
 • Stress en Burnout Coach (Sonnevelt)
 • Professioneel Coach (TC Academy

Aanvullende opleidingen + cursussen

Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Het volgen van trainingen, workshops en webinars, het lezen van boeken, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling/groei/mindset is iets wat bij mij continue doorgaat.

Bovenstaande opleidingen heb ik aangevuld met diverse trainingen, workshops en webinars, zoals onder andere:

 • Van spanning naar ontspanning’ (Anita Roggier)
 • Waarderend onderzoek bij stress & angst’ (Matthijs Steeneveld): Een stappenplan om te ontwikkelen en te groeien, gebaseerd op een filosofie hoe mensen en verandering werken.
 • ‘Zien wat je coachee niet zegt’: non-verbale communicatie/micro-expressies (Job Boersma)
 • ‘De werking van taal: de juiste vraag’ (Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer)
 • Diverse trainingen en workshops:
  Effectief communiceren, Luisteren met aandacht, Persoonlijke profilering, Hoe ga je om met weerstand, Geheim van feedback, Mindfulness. Introductie in de psychiatrie/depressie (Ypse, ‘s-Hertogenbosch).
 • Daarnaast blijf ik continue trainingen, workshops, webinars, podcasts volgen en boeken lezen op het gebied van persoonlijke groei en coachen.

Daarnaast zet ik me in als vrijwillig Social coach bij welzijsorganisatie Farent, in ‘s-Hertogenbosch, waar ik regelmatige intervisie bijeenkomsten heb en trainingen volg.

Ik maak ook deel uit van Stichting StressCentrum waar diverse disciplines bij aangesloten zijn.